Metzamor Nükleer Santrali Her An Patlayabilir

1

 Türkiye sınırına yalnızca 16 km uzaklıkta yer alan Metzamor Nükleer Santrali her an patlayabilir bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Santralde oluşacak herhangi bir aksilik sadece Türkiye'yi değil bölgede bulunan tüm ülkeleri ciddi bir şekilde tehdit ediyor.



Metzamor Nükleer Santrali Türkiye'ye en yakın nükleer santral konumunda. Türkiye'ye sadece 16km uzakta yer alan nükleer santral çok eski teknolojisi ve yakınlarında herhangi bir su kaynağı olmamasından dolayı dünyanın en tehlikeli nükleer santralidir. Nükleer santrallerde ısı dağıtımı ve soğutma için suya ihtiyaç duyulur bu yüzden nükleer santraller deniz kenarlarına yapılırlar. Uzmanlara göre Metzamor Nükleer Santrali Her An Patlayabilir durumda.

Metzamor Nükleer Santrali ağrı dağı fay hattı üzerinde bulunuyor. 1988 yılında Gümrü yakınlarında meydana gelen Spitak depreminden dolayı 1989 yılında hasar gördü ve kapatıldı. Fakat Ermenistan'ın enerji sıkıntılarından dolayı santralin tekrardan açılması kararı alındı. Neredeyse hiçbir ülke tarafından karşı çıkılmaksızın 1993 yılında tekrardan açıldı. 2005 yılında planlanmış ömrünü tamamlayan santralin Robert Koçaryan'ın bir demecine göre 2016'ya kadar faaliyetini sürdürmesi planlanmıştır. 2016 yılında, Ermenistan'ın %40 oranında enerji ihtiyacını karşıladığı için santralin 2026 yılına kadar kullanımına karar verilmiştir.

Santral bilim adamları tarafından çok tehlikeli olarak görülüyor ve derhal kapatılması gerektiği söyleniyor. Adeta saatli bir bomba gibi her an patlayabilir bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Yakın zamanda ülkemizi de etkisi altına alacak çok büyük bir patlama olabileceği söylentileri her gün artmaya devam ediyor.
Tags

Yorum Gönder

1Yorumlar
* Lütfen Burada Spam Yapmayın. Tüm Yorumlar Yönetici Tarafından İncelenir.
  1. Bu nükleer santrali ilk defa duyuyorum kimsenin bilmemesi şaşırtıcı sanki sır gibi saklamışlar yıllardır.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Kabul Et !
Başa Dön