"Metro 2033" Sinemaya Aktarılıyor!

0

Dünyaca ünlü video oyunu ve kitap serisi olan "Metro 2033"ün beyaz perdeye aktarılacağı resmi olarak duyuruldu. Rus yazar Dmitry Glukhovsky'nin yazarı olduğu Metro 2033 kitap serisinin hakları Gazprom Media tarafından satın alındı.
Moskova yeraltı tünellerinde geçen ve tema olarak nükleer savaşı seçen Metro 2033 oyun ve kitap serisi, beyaz perdeye aktarılıyor. Ancak bu kez Hollywood tarafından değil, Rusya tarafından uyarlanacak. Daha önce de kitap serisinin hakları beyaz perdeye aktarılmak üzere 2012 yılında MGM tarafından satın alınmıştı. Ancak proje hiçbir zaman hayata geçirilemedi. Glukhovsky'nin çok satanlar listesinde yer alan üçleme kitap serisinin konusu ise şöyleydi: Apokaliptik bir atmosferde geçen Metro 2033, Rusya'da nükleer bir katliamın gerçekleşmesinin ardından hayatta kalan son insanları konu ediniyor. Kitap serisinin Metro 2033'ün yanı sıra Metro 2034 ve Metro 2035'ten oluşuyor. Romanlar, Artyom adındaki 24 yaşında bir gence odaklanıyor. Artyom, katil fareler ailesini katlederken bir polis memuru tarafından kurtarılır. Sukhoi, Artyom'u kendi oğlu gibi yetiştirir ve birlikte yeraltı tünellerinde sürekli olarak zaman geçirirler. Yerüstünde yaşam yok olduğu için bu yeraltı tünellerinde birbirinden farklı gruplar kendi devletlerini kurmaya başlamışlardır. Sonunda da bu devletler arasında rekabet ve önlenemez savaşlar çıkmaya başlar.
Kitapların yazarı olan Glukhovsky, film hakkında şu açıklamada bulundu: "Metro 2033 benim ilk romanım. Hayatımda çok özel bir rol oynadı ve sinemaya aktarılması için sayısız teklif almama rağmen 10 yıldan fazladır hepsini reddediyorum. Ama şimdi Metro 2033'ü emanet edebileceğim bir ekip buldum. Hedeflerimiz benzer olmaya başladı. Dünya çapında blockbuster bir film yaratmak ve kitapları okuyup çok iyi tanıyanları bile şaşırması hedefimiz olacak."
Filmin yapımcılığını Valery Fedorovich üstlenecek. Rüya gibi bir proje olarak adlandırılan Metro 2033'ün ne zaman hayata geçirileceği henüz bilinenler arasında yer almıyor.

Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen Burada Spam Yapmayın. Tüm Yorumlar Yönetici Tarafından İncelenir.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Kabul Et !
Başa Dön