Dünyanın En Pahalı 10 Maddesi

3
Yeryüzünde doğal olarak elde edilebilen veya işlenmiş çok nadir maddeler bulunuyor.Bu maddelerin bağzılarının değeri milyon dolarlara kadar yükselebiliyor.Pahabiçilemez bu maddeleri elde etmekte tabiki çok zor.



10. Plutonyum
Gram Maliyeti: 6.000 Dolar

Uranyumun nükller atığıdır ve çok nadir olarak doğal bir biçim de bullunabilir.Genel olarak nükller reaktörlerin kalbinde ve uzun ömürlü enerji ihtiyacı duyan uydularda mevcuttur.Biçilen gram maliyeti 6.000 Dolar değerindedir.

9. Painite
Gram Maliyeti: 9.000-300.000 Dolar

Painite dünyanın en nadir minerallerinden biridir.Yerini tespit etmenin zorluğuna göre fiyatı değişkenlik gösterir.Takı üretiminde kullanılmasıyla bilinir.Gram maliyeti 9.000 ile 300.000 Dolar arasında değişkenlik göstermektedir.

8. Grandidierite
Gram Maliyeti: 10.000 Dolar

Yeryüzünde sadece madagaskar da bulundu.Yeşil ve beyaz ışık iletebilir lüks mücevher üretiminde kullanılır.Gram maliyeti ortalama 10.000 dolar değerindedir.

7. Soliris
Gram Maliyeti: 13.880 Dolar

Soliris'in dünyadadaki en pahalı ilaç olduğu söyleniyor.Ölümcül bir rahatsızlık olan hemolotik böbrek sendromu tedavisinde kullanılır.Bu hastalık kırmızı kan hücrelerini yok etmesiyle biliniyor.Gram maliyeti 13.880 Dolar değerindedir.

6. Taaffeit Taşı
Gram Maliyeti: 20.000 Dolar

Temelde sınırlı miktarda bulunan Taaffeit çok değerlidir.Taaffeit kırmızıdan mora kadar çeşitli renklerde bulunabilir.Takı üretiminde kullanılır.Gram maliyeti 20.000 Dolardır.

5. Trityum 
Gram Maliyeti: 40.000 Dolar

Trityum nükller reaktörlerin kalbini dolduran.Aynı zamanda dünyadaki en pahalı malzemelerden birtanesidir.Süper ağır bir hidrojen türüdür,aynı zamanda bağzı nükller silahlarında önemli bileşenlerindendir.Gram maliyeti 40.000 Dolar değerindedir.


4. Elmas
Gram Maliyeti: 55.000 - 108.000 Dolar

Saydığımız madeller içerisinde en bilindik olan şüpesizki elmastır.Elmaslar yer kabuğunun ve mantonun derinliklerinde yoğun sıcaklıklar ve basınçlar altında oluşurlar.Beş karatlık bir elmasın gram maliyeti 55.000 - 108.000 Dolar arasında değişkenlik göstermektedir.

3. Kaliforniyim
Gram Maliyeti: 27 Milyon Dolar

Sembolü Cf Atom numarası 98 olan radyoaktif metalik bir kimyasal element kaliforniyim ilk kez 1950 senesinde kaliforniya  ünüvresitesi berkeley deki labarotoarda Küriyum Alfa parçacıklarıyla bonbardıman edilmesiyle üretildi.Altın yada Gümüş arama çalışmalarında nötran kaynağı olarak kullanılmasının yanı sıra.Nükller reaktörlerin başlatılmasında fizyon parçacıkların kaynağı olarakta kullanılır.Gram maliyeti yaklaşık 27 Milyon Dolardır.

2. Endohedral Fullerenes
Gram Maliyeti: 160 Milyon Dolar

Oldukça hassas atom saatleri için kullanılan bir karbonitro topudur.Zamanı en doğru şekilde ölçmek için kullanılır.Gram malliyeti 160 Milyon Dolara tekabül eder.

1. Antimadde
Gram Maliyeti: 100 Trilyon Dolar

Şüpesizki sıralamanın en pahalı ve en ilgi çekici olanı.Kısaca bahsetmek gerekirse maddenin ters ikizidi.Pauldrak deklemiyle ortaya çıkmış ve daha sonraki gözlemlerlede varlığı kanıtlanmıştır.Bingbang kuramına göre evren bir toz bulutuyken madde ve antimadde etkileşim haline girer ve bu iki elementin çarpışması sonucu.Ortaya çok büyük bir enerji çıkar ve ortaya çıkan bu büyük enerjiyle evren büyümeye başlar.Tarihi tam olarak bilinmesede Sibiryaya anti madde parçasının çarptığı düşünülmektedir.Yapılan son araştırılmalara göre fırtınaların üzerinde karşıt madde oluşmaktadır.Gram olarak düşünülmesi doğru olmasada minümum 100 Trilyon Dolardır.
Tags

Yorum Gönder

3Yorumlar
* Lütfen Burada Spam Yapmayın. Tüm Yorumlar Yönetici Tarafından İncelenir.
  1. trityumdan anahtarlık alanlar var o zaman onlarınki sahte büyük ihtimal

    YanıtlaSil
  2. Hocam teşekkür ederiz derlediginiz güzel bilgiler için
    bence en pahalı satın alınmayan herhalde insan kalbi ve gönlüdür

    YanıtlaSil
  3. Evet o anahtarlıklar sahte.Çünkü öyle bir maddeyi anahtarlık olarak kullanmak saçma olurdu.Kullandığım resimdede o anahtarlıktan var gerçek resmini bulamadığmdan dolayı onu koydum.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Kabul Et !
Başa Dön