Nazi Dönemini Anlatan Kitap Önerileri

0
Nazi dönemi oldukça kanlı ve acı bir şekilde geçti.Savaşlar yıllar boyunca sürdü,yıllar boyunca insanlara işkenceler yapıldı,öldürüldü.Buna sebep olan neydi? hırs mıydı,kazanma duygusu muydu yoksa kin miydi? bunu kimse bilemez ama bazıları bu dönemin nasıl geçtiğini anlatan kitaplar yazmış.Bizler de sizlere bu dönemi anlatan en iyi kitapları bulup listeledik.

Eğer işkence,savaş,psikolojik konularda hassas sanız bu kitapları okumamanızı öneririm.


1. Freud’un Kız Kardeşi

Kitabın Konusu;

Bu kitap, dünyaca ünlü psikanalist Sigmund Freud'un ve onun dört kız kardeşinin gerçekte de yaşanmış sarsıcı öykülerini anlatmaktadır. Freud, İkinci Dünya Savaşı döneminde Viyana'ya girmek üzere olan Hitler'in yaratacağı yıkımdan kurtarılmak için Londra'ya götürülür. Ona Londra'ya geçmesi için yardım eden kimseler, yanına almak istediği insanların isimlerini bir liste haline getirmesini isterler. Freud o listeyi hazırlar. Eşi ve çocukları dışında eşinin ailesi, doktoru, doktorunun ailesi, hizmetçileri, hatta küçük köpeği bile vardır listede. Ancak dört kız kardeşi yoktur.

Yazar: Goce Smilevski

2. Hitler'in Son 13 Günü

Kitabın Konusu;

29 Nisan Pazartesi günü öğleden sonra, Hitler'in çok sevdiği köpeği Blondi'nin öldürülmesiyle işe başlanıyor. Onu zehirlenmek için civardaki bir hastanede görev yapan, Hitler'in eski operatörü Profesör Hasse çağrılıyor. Sığınakta bulunan diğer iki köpek de bakıcılar tarafından öldürülüyor. Bundan sonra sıra insanlara geliyor ve Hitler, özel sekreterleri Christian ve Junge'ye siyanür ampulleri veriyor. "Size veda ederken daha iyi bir hediye veremediğimden dolayı çok üzgünüm!" diyor ve onlara iltifat ederek"Ah!" diyor, "keşke generallerim de sizin kadar güvenime layık olabilselerdi !..." Akşama doğru her iki sığınakta bulunanlar da Hitler'in özel sığınağının yemek salonu olarak kullanılan geniş koridorunda yemek yerlerken, bir S.S. muhafızı içeri giriyor. Orada bulunanlara, Führer'in kadınlara veda etmek istediğini, hiç kimsenin yaşamaması gerektiğini söylediğini ve önemli emirler verileceğini ilave ediyor. Son başlamıştır artırk...

Yazar: Savaş Özpınar



3. Schindler'in Listesi

Kitabın Konusu;

Alman bir Katolik olan Oskar Schindler, İsraillilerin onurlu bir kahramanı olarak Kudüs'te gömülüdür. Rightous People Bulvarı'ndaki bir ağacın üzerinde ismi kazılıdır. Schindler; Musevi sorununa, II. Dünya Savaşı'nda kendisine ait Cracow'daki fabrikasına toplama kamplarından kaçırttığı tutsaklarla cevap vermiş bir Alman sanayicisidir. Soykırımda binlerce Museviyi kurtarıp Çekoslovakya'da Listesi'nde yer alabilecek isim; tutsak bir Musevinin geleceği için en azından bir umut demekti...

Yazar: Thomas Keneally

4. Gece

Transilvanya'nın Sighet şehrinde doğan Elie Wiesel, 1944'te, ailesiyle beraber Auschwitz, ardından Birkenau'ya gönderildiğinde henüz 16 yaşındaydı. Gece, onun bu hatıralarının kitabıdır: Bir daha hiç görmeyeceği annesi ve küçük kız kardeşinden ayrılışı, babasıyla açlığı, soğuğu, darbeleri ve işkenceyi paylaştığı kamplar… Ve insan onurunu kaybetmenin utancı.


Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen Burada Spam Yapmayın. Tüm Yorumlar Yönetici Tarafından İncelenir.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Kabul Et !
Başa Dön