Türk Sanılan 10 Yabancı Marka

4
Birçoğumuz isimlerinden dolayı veya çoğunlukla ülkemizde kullandığımızdan dolayı Yabancı markaları Türk markası zanedebiliyoruz.Bazı markalar eskiden Türklere ait olsada zamanla yabancı şirketlere satılmıştır.


1. Erikli

Erikli 1960'lı yılların başlarında Nihat Aslanova tarafından kurulmuştur.2006 yılında ise İsveç markası olan Nestle ile birleşmiştir.

2. Yemek Sepeti

2000 yılında 4 Türk girişimci genç tarafından kurulan Yemek Sepeti 2001 yılında yanlızca 26 restorant ile çalışmaktaydı.Daha sonra şirket birçok yatırımcı tarafından desteklendi ve büyüdü 2013 yıllında günde 60.000 sipariş alınmaya başlandı 2015 yılında ise almanya merkezli ulustar arası yemek dağıtım ağı olan Delivery Hero tarafından 589 Milyon Dolara satın alındı.

3. Hacı Şakir

Adını kurucusu Hacı Alibey'in oğlu Hacı Şakir'den alan marka 1889 yılında Kırımda kuruldu.1915 yılında İstanbul'a taşındı.Kurtuluş savaşı boyunca üretimine devam etti.1925 yıllında Atatürk tarafından tescilenen marka 1999 da Amerikan şirketi Colgate Palmolive satıldı.

4. Petrol Ofisi

Petrol Ofisi 1941'de Türkiye'ye ait bir devlet şirketi olarak kuruldu.Zamanla hisseleri satılan şirket 2017 yıllında tamamen hollandalı Vitol Grup tarafından satın alındı.

5. Atasun Optik

2007 yıllında kurulan Atasun Optik Hollandalı optik parakende devi Grand Vision şirketine aittir.


6. Yedigün

Fantanın en büyük rakibi İspanyol kökenli Yedigün'ün üretimi 1960 yıllında başladı.1970 yıllında Lays ve Çerezayı da bünyesinde bulunduran Pepsico firmasına geçmesiyle marka tüm dünyaya yayıldı.Ayrıca yedi gün Türkiye dışında tüm dünyada Takdire Layık ve Harika anlamına gelen Mirinda adıyla satılmaktadır.

7. Damla

2007 yıllında Coca Cola tarafından piyasaya sürülmüştür.

8. Sırma

1950'li yıllarda Türkiyede üretime başlıyan Sırma bugün doğal kaynak suyunun yanında maden suyu,limonata ve soğuk çay gibi ürünlerde üretmektedir.2013 yıllında Sırmanın %50.1 lik hissesi Fransız şirket Danone'ye satıldı.

9. Canbebe

Bebek bezi markası Canbebe 1990 yılında Aster kağıtçılık tarafından üretilmeye başlandı.2000 yılında ise şu anda Amerikalı bir şirkete ait olan Ontex İnternational markayı satın aldı.Ayrıca şirket bünyesinde yaşlı ve hasta bezi CanPed'i de bulundurmaktadır.

10.  İçim

Süt ve süt ürünleri markası İçim 1998 yıllında Ülker tarafından kurulmuştur.Ülker adı altında üretilen markanın tam olarak Türk markası olduğunu söyliyemeyiz çünkü 2015 yıllında markanın %80 hissesi bir Fransız şirkete satılmıştır.

Yorum Gönder

4Yorumlar
* Lütfen Burada Spam Yapmayın. Tüm Yorumlar Yönetici Tarafından İncelenir.
  1. 🤓🤓🤓 Gerçekler yüzümüze vurunca biz...

    YanıtlaSil
  2. bazılarını biliyordum ama canbebe ve içim i bilmiyordum.çok bilgilendiric bir yazı olmuş.teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. Verdiğiniz yararlı bilgiler için teşekkür ederim.Tüketiciyi bilinçlendirmeniz çok güzel.
    Blogunuzu izliyorum. Siz de benim blogumu izlerseniz sevinirim.
    http://erhantigli.blogspot.co.at/

    YanıtlaSil
  4. Zaten herhalde yakında Türk şirket kalmayacak bu gidişle

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Kabul Et !
Başa Dön