Kola İçince Vücudunuza Ne Olur ?

2
Doktorlar yıllardan beri kola içmenin sağlığa ne kadar zararlı olduğundan bahsediyor.Ama çoğu kişi kola tutkusunu bir türlü yenemiyor ve sağlıkları açısından ne kadar kötü olursa olsun kola içmeye devam ediyor.


İlk 10 Dakika

Bir kutu kola içtiğinizde vücudunuza 10 çay kaşığı şeker yüklemiş oluyorsunuz buda günlük şeker ihtiyacınızın tamamına tekabül ediyor.Aslında bu kadar yoğun şeker içeren bir şeyi içtiğinizde vücudunuz bunu dışarı çıkarmak ister yani kusmak ister ama kolanın içinde bulunan fosforik asit tadı dengeler ve kusmamanızı sağlar.

20 Dakika Sonra

Kola içtikten 20 dakkika sonra vücudunuz aldığınız yüksek şekeri tepki göstermeye başlar kan şekeriniz bir anda yükselir ve buda insülin seviyiyenizin vücudunuzun işleyemiyeceği bir noktaya ulaşmasına sebep olur bu yüzden kara viğeriniz ekstradan aldığınız her şekeri yağa dönüştürmek zorunda kalır , ve zararlı bir şekilde kilo olarak size geri döner.

40 Dakika Sonra

Aldığınız kafeini vücud ancak 40 dakika sonra tamamiyle abzorbe eder,bu da göz bebeklerinizin genleşmesine kan basıncınızın yükselmesine sebep olur,vücudunuzda kalbe kan akışını düzenleyen adenozin alıcıları kafein yüzünden bloklandığı için uykunuzun açılmasına sebep olur.

45 Dakika Sonra

45 Dakika sonunda kendinizi daha enerjik hissedebilirsiniz bunun sebebi kolanın beyindeki haz merkezini dopamin seviyesini yükselterek aktive etmesidir yani bir kutu kola içmek uyuşturucunun yaptığı etkiyle aynı etkyi yapar.

60 Dakika Sonra

50 Dakika önce tadı dengeleyen fosforik asit bu sefer vüzdunuzda henüz kullanılmayan besinleri suyu ve mineralleri'de yanına alarak bir idrar sökücü görevi görerek idrarla birlikte dışarı çıkacaktır.Vücudunuzdan kolayla atılan su ve mineraller yüzünden vücudunuz kendisini susuz hissedecek ve sağlam kemikler ve dişler için gerekli olan sodyumda dışarı atılacaktır.Ayrıca bu durum sizin bir anda farkedilir bir derecede enerji kaybetmenize neden olacaktır.


Her gün kola içerseniz vücudunuz beslenme problemleri yaşıyacaktır.Örneğin uzun süre kola içenlerde yüksek seviyede vitamin eksikliğine neden oluyor.Diştede sorunlar yatabilir kola,dişlerinizi çürütebilir , dişlerinizde lekeler oluşturabilir.Çok fazla kola içmek kansere bile neden olabilir kolanin içinde bulunan benzoic asit kanser riski taşımaktadır bu konuyu bilim insanları hayla tartışıyorlar
Tags

Yorum Gönder

2Yorumlar
* Lütfen Burada Spam Yapmayın. Tüm Yorumlar Yönetici Tarafından İncelenir.
  1. Çok faydalı bir bilgilendirme olmuş. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Hamileyken bıraktığım kolayı şimdi çok canım isterse yılda bir kez falan içiyorum. Aslında hiç içmemek gerek.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Kabul Et !
Başa Dön