Türkiye'nin Ürettiği En Etkili 9 Silah

0
İnsanlık tarihinde savaşlar her zaman önemli yer tutmuştur.Her zamanın kendine özgü teknolojisiyle üretilmiş silahları bulunmaktadır.Kendi silahını üreten ülkeler daha güçlü ordular kurarak caydırıcılığını artırmaktadır.


1. Altay Milli Tank


Projesine 2007 yılında başlanan tank için Koç gurubuyla anlaşılmıştır.Ana muharebe tankı olarak planlanan proje için 500 Milyon Dolar'lık bütçe ayırılmıştır.

2. T129 Atak Helikopteri


İtalyan ortaklığıyla gerçekleştiriler proje TUSAŞ tesislerinde tamamlanmıştır.Dünyanın en etkin taaruz helikopteri ünvanını elinde tutmaktadır.

3. Milli Piyade Tüfeği MPT76


Sınıfında başarılı bir tüfektir,400 metre etkin atış menzili vardır,4.3 kg ağırlığındadır ve 20 mermi kapasitelidir.Türk mühendisleri tarafından modern bir dizayn verilmiştir.

4. Uzun Menzilli Füze S.O.M


Karadan,havadan ve denizden atılabilen uzun menzilli füzedir.TÜBİTAK tarafından tasarlanmıştır.600 Kilo ağırlığında 3657 milimetre uzunluğunda 200 Kilometre menzillidir.Menzilini
500 Km çıkartma çalışmaları halen devam etmektedir

5. Roketsan-Umtans Tanksavar Füzesi


Roketsan tarafından geliştirilen füze her türlü zırhlı araca karşı etkilidir.8 Kilometre menzilli vardır.Helikopter,İnsansız Hava Aracı,Kara Aracı ve Deniz Aracına uyumludur.Her alanda kullanılan
bu füze ilgi görmektedir.

6. Anka İnsansız Hava Aracı


Orta irtifada uzun süre havada kalabilen insansız hava aracıdır 30.00 fit irtifaya kadar çıkabilir ve 24 saat havada kalabilir.Gece gündüz ve kötü hava şartlarında hizmet verebilir.Keşif gözetleme takip ve hedef belirlemede kullanılır anlık görüntü sağlıyabilir.

7. Tübitak Sage Akıllı Bomba


Üretimin temel amacı uçaktan atılan bombalara güdüm yeteneği kazandırmasıdır,25 Kilometre uzaklıktaki hedefleri noktasal olarak vurabilmektedir.Geliştirilen bu silah dünyada sadece 4 ülkede bulunmaktadır.

8. Levent İnsansız Su Üstü Aracı


İnsansız deniz aracı keşif,gözetleme,acil yardım ve haberleşmede kullanılmaktadır.Denizde önemli bir yere sahip olan bu araç keşif için birebirdir.

9. Atmaca Milli Gemisavar Füzesi


TÜBİTAK ve Aselsan tarafından geliştirimiştir.Denizde 200 Kilometre menzile sahip etkin bir silahtır.Sadece gemiden gemiye değil gemiden karaya şeklidede planlanmıştır.


Ülkemiz son yıllarda sanayide büyük gelişme gösterirken silah teknolojilerinde Aselsan gibi savunma sanayilerimiz büyük başarılar göstermektedir.Fakat her zaman dediğimiz gibi umuyoruz bunlar sadece caydırıcı güç olarak kalırlar.Savaştan her daim uzak olmak dileğiyle.
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen Burada Spam Yapmayın. Tüm Yorumlar Yönetici Tarafından İncelenir.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Kabul Et !
Başa Dön