Avrupa'da Atatürk'e Özel Euro Basıldı

2
Avrupa merkez bankası Atatürk'ün resminin yer aldığı 5000 adet Euro bastı.Turistlik amaçla kullanılan bu eurolar normal euro'nun tıpatıp aynısı olarak basıldı.


Avrupa bankası,tanıtım ve turizim amaçlı ülkelerin parasını basma yetkisine sahip.Ülkeler Avrupa bankasına başvuru yaptıklarında,turistlik amaçlı para bastırabiliyorlar.Eski para koleksiyon Özgür Honaş böyle bir uygulamanın olduğunu öğrenince,ülkemizi tanıtmak için paranın tasarımını yaptırdı ve başvurdu.Gerekli şartları yerine getirildi ve para basıma başlandı.Bu 5000 adet Euro ülkenin tanıtımı açısından kullanılacak.

Atatürk temalı paralardan sonra, Çanakkale Zaferi ve 15 Temmuz temalı seriler üzerine de çalışmalar yapmayı planladıklarını açıklayan Özgür Honaş, 15 Temmuz'u konu alacak olan paralardan elde edilecek gelirin ise şehit yakınlarına ve 15 Temmuz Derneği’ne bağışlanacağını söyledi.

Yorum Gönder

2Yorumlar
* Lütfen Burada Spam Yapmayın. Tüm Yorumlar Yönetici Tarafından İncelenir.
  1. bu haberi bugün görmüştüm turistik amaçlı diyoda ona takıldım. yani orada günlük hayatta kullanılacak normal eurolardan olmayacak mı acaba ?

    YanıtlaSil
  2. Normal Euro'nun tıpatıp aynısı.Günlük hayatta kullanılabilecek ama 0 Euro olduğu için değeri olmayacak.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Kabul Et !
Başa Dön