Fotoğrafçılıkta Yapmamanız Gereken Hatalar

0

1-Karmaşık Arka Plan

Genelde arka planı yalın,fotoğraflarınız ile ya da objeniz ile uyumlu bir arka plan olması fotoğrafınızı daha güçlü hale getirecektir.Çoğu yeni başlıyan amatör fotoğrafçılar arka plana önem vermeyip,direkt objeye,figüre vb. şeylere önem verip,arka planı umursamıyorlar.

2-Raw Fotoğraflar Çekin

Çoğu kişi az yer kapladığından dolayı fotoğraflarını jpeg çekiyor.Fotoğraflarınızı özel durumlar haricinde fotoğraflarınızı raw olarak çekmeye çalışın.Böylece fotoğraflarınızı daha iyi bir şekilde işleyebilirsiniz.

3-Manuel Çekmek

Çoğu fotoğrafçı eskiden gelen alışkanlıkla fotoğraflarını manuel modda çekiyor.Günümüz teknolojisiyle fotoğraflarınızı otomatik modda hatta tam otamtik moda da çekebilirsiniz.Teknolojinin ve makinenizin imkanlarından yararlanın.

4-Fotoğraf Yedeklemek

Eğerki fotoğraf çekiyorsanız fotoğrafın zaman işi olduğunu biliyorsunuzdur.Belli başlı arşivler oluşturmanın fotoğraflarınızı saklamanın önemli olduğunu belirtmek istiyorum.Hiç tahmin etmediğiniz fotoğrafları ilerleyen zamanlarda kullanmak istiyebilirsiniz.

5-Gereksiz  Ekipman Almayın

Pek çok kişi ihtiyacı olmadığı halde yeni bir ekipman ya da yeni bir fotoğraf makinesi almak için vaktini ve enerjisini buna harcıyor.Bu oldukça yanlış vaktinizi ve enerjinizi buna harcamak yerine olabildiğince fotoğrafa odaklamaya çalışın.
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen Burada Spam Yapmayın. Tüm Yorumlar Yönetici Tarafından İncelenir.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Kabul Et !
Başa Dön